Соняшниковий мед
Кожна крапля соняшникового меду – це відображення тисяч і тисяч сонячних квіток рослини Соняшника Однолітнього (лат. Heliánthus ánnuus), які передають свій неповторний аромат, колір та смак від сонця, води та природи полів.
Соняшник Однолітній є важливим медосносом в Україні, та завдяки йому Україна досягла таких визначних показників у виробництві меду. Не надто сильно виражені смакові та кольорові показники забезпечують йому велику популярність в світі у купажних картах фасувальників та індустріальних технологіях. Швидко кристалізується мілкими зернами.
Колір
Колір свіжо відкачаного соняшникового меду більш світліший, а ніж коли він кристалізується і набуває насиченого теплого кольору з гірчичними відтінками.
Після кристалізації на поверхні можливий білуватий наліт – кірочка глюкози.
Аромат
Аромат ледь вловимий, тонкий, легкий, квітковий, з можливою приємною абрикосової кислинкою, ненав’язливий.
Після кристалізації продукту стає менш вираженим.
Смакові якості
Не особливо різкий смак, з невеликою гірчинкою, приємний солодкий медовий смак.
Зразу після споживання в горлі трошки першить.
Гречаний мед
Гречаний мед надзвичайно популярний в Україні за свій ярко виражений смак та колір. Один з найцінніших сортів меду з великою кількістю поживних речовин. Це 100% Українська “МАНУКА” Бджілки збирають його з трав’янистої рослини сімейства Гречані ( лат. Polygonaceae), яку широко культивують для виробництва крупи гречаної.
Дуже добрий медонос, який і дуже полюбляють бджоли. Коли цвіте поле неймовірний аромат розноситься на кілометри, і завдяки бджолам він консервується бджолами в меді.
Мед швидко кристалізується, але має цікаву особливість, не відкачаний, в сотах, буде триматися не кристалізованим значно довше.
Широко використовується в кулінарії через свій яркий смак.
Колір
Гречаний мед може варіюватися за кольором від темно-фіолетового до чорного. Загалом, це схоже на ваш бурштиновий колір меду з легким червонуватим відтінком.
Аромат
Сильний, квітковий, дуже насичений. Аромат поєднує пряний аромат карамелі, кориці, мускатного горіха, волоського горіха.
Смакові якості
Гречаний мед можна впізнати за його неповторним смаком – він дещо гіркий і має терпкий післясмак. Після дегустації в горлі може з’явитися незначне першіння.
Акацієвий мед
Самий вишуканий та найбільш благородний вид меду. Його неможливо порівняти з жодним іншим медом ні за смаком, ні за його консистенцією, ні за ціною. Це один із самих цінних і дороговартісних видів меду з медів які збираються на теренах України. По праву вважається королем серед інших медів і немає жодної країни чи нації яка б не поважала акацієвий вид. Збирається бджілками з травня по червень в період цвітіння Робінії звичайної (лат.Robínia pseudoacácia). Зберігає текучий стан на протязі від одного до двух років, завдяки великому вмісту фруктози і малому сахарозу, що надає йому особливу цінність. Одне з найбільших джерел фруктози в порівнянні з іншими солодкими продуктами, які споживає людина.
Колір
Мед білої акації в рідкому стані прозорий та при кристалізації стає білим з мілко зернистою структурою. Мед жовтої акації світліший, майже прозорий, з легким зеленуватим відтінком.
Аромат
Благородний та тонкий і неперевершений аромат квітки акації
Смакові якості
Смак дуже ніжний, приємно солодкий. В акацієвому меді повністю відсутня гіркість. Має сильно виражений солодкий післясмак.
Ріпаковий мед
Ріпак – вид однорічної трав’яної рослини яка відноситься до родини капустяних та широко культивується в сільському господарстві. Дуже чудовий медонос, з яскраво-жовтих квіток якого трудяги бджілки носять смачний ріпаковий мед. Швидко кристалізується та набуває пластичного білого кольору, за консистенцією схоже, як крем-мед. Своєрідний смак, не сильно виражений. Світлий і широко використовується в купажних мішках для освітлення темних медів та у монофлорному споживанні. Монофлорний популярний в невеликій кількості країн східної Європи.
Колір
Ріпаковий мед від жовтуватого кольору і до білого відтінку кристалізований
Аромат
Аромат приємний, трошки різкий з приторно-солодким післясмаком.
Смакові якості
Своєрідний, солодкий з дуже легким, але приємним перцевим післясмаком.
Липовий мед
Липовий мед чи не перший мед який людина почала споживати. З давніх давен цінується за його корисні лікувальні властивості, яких він набуває завдяки дереву липі. Унікальний набір корисних елементів в нектарі квіток липи та велика кількість квіткового пилку робить його дуже цінним видом та бажаним у багатьох на столі. Його легко впізнати серед інших медів. Завдяки аромату квіток липи він набуває стійкого душистого та липового смаку. Він прозорого жовтого кольору після відкачування і набуває білуватого кольору після кристалізації.
Колір
Блідно-Жовтий, янтарний колір, прозорий коли свіжий і майже білий після кристалізації. Цікава особливість, що чим світліший тим якісніший липовий мед, на відміну від інших медів де темніший колір визначає концентрацію ботаніки в меді.
Аромат
Запашний аромат, повторює запах квітів липи, з присутніми деревян’яними нотками, з легкими відтінками м’яти.
Смакові якості
Незрівнянний по смаку липовий мед, може бути різкуватим, але з завжди приємним після смаком. Сильна насиченість ароматом липи, після ковтання може викликати почуття печії, що свідчить про якість та чистоту липового меду.
Поліфлорний мед
Україна з її великою географічною площею багата на різноманітну флору. Можна сміло відобразити декілька абсолютно різних за своїми характеристиками поліфлорних медів. Це меди Карпат, які нещодавно отримали географічну захищену назву. Це в більшості своїй цілющі меди гірських квітів та домішками падієвого меду. Степові меди – меди широких степів миколаївщини та херсонщини з великою кількістю сонця та дикоростучих квітів. Меди Полісся – меди сумщини та чернігівщини, помірних кліматичних зон України з великою площею диких лісостепових долин. Але це все різноманіття флори на жаль нівелюється сільськогосподарськими культурами – в першу чергу ріпаком та вдругу соняшником, які як наслідок домінують в українській поліфлорі. Останнім часом є тренд на виробницвто та відділення якісних монофльорних медів, але їх кількість ще залишається незначною для можливостей експорту.
Колір
Поліфлорні меди України ярко насичені кольорами домінуючої флори. Весняні більш світлі, з домішками акації, буркуну, малини. Більш пізні захоплюють липу і золотарник та набувають більш насичених янтарних кольорів.
Аромат
Дуже ароматний, віддзеркалюють квітучі поля, лісові дикі квіти.
Смакові якості
Домінуюче солодкий, іноді з гіркими нотками.
Фасування продукції здійснюється у різноманітну тару, марковану етикетками замовника готову для роздрібних продажів, так і в гуртовому пакуванні для продажу на експорт